KALITATEA TOPERA

KALITATEA TOPERA

 

2021-2022 ikasturtean zehar, HAZI Fundazioak konfiantza jarri du Ortzadarrengan, COVID proiektuak geldiarazitako ibilbide luzeko proiektu bati berriro ekiteko: kalitatea TOPERA proiektua.

Kalitatea TOPERA elkartearen helburua hau da: eskola-komunitatearen eta beste kolektibo batzuen artean landa-ingurunearen, euskal lehen sektorearen eta ekoizpenaren ezagutza bultzatzea, Euskadiko kalitatezko nekazaritzako elikagaien eraldaketa eta identifikazioa, ustiategietara eta transformazio-zentroetara egindako bisiten bidez, baserritarrek Euskadiko ingurune naturala eta landa-ondarea mantentzeko egiten duten lana erakutsiz.

Eta, jakina, parte-hartzaileen artean gure kontsumitzeko moduei buruzko pentsamendu kritiko bat txertatzen saiatzea, kontuan hartuta gure ekonomia-, gizarte- eta ingurumen-eredua aldatu egiten dela kontsumitzeko eta erosteko orduan hartzen ditugun erabakien eta ekintzen arabera.

Horrela, produktu sorta zabala erakutsi ahal izan dugu: oilaskoa, txerria, baserriko arrautzak, lekaleak, oliba-olioa, behi-haragia, arkumea, txakolina, gazta eta esnekiak, eztia, barazkiak eta beste fruitu batzuk, arrain-kontserbak.

600 pertsonak baino gehiagok parte hartu dute. Eta emaitza hain izan da ona, 2022-23 ikasturtean HAZIrekin batera abentura honetan laguntzen jarraituko dugula.

Kalitatea TOPERA Euskadiko nekazaritzako elikagaien ekoizpenera eta landa-ingurunera hurbiltzeko ekimenik garrantzitsuena da, Euskadiko hainbat erakunde, elkarte eta entitatek bultzatutakoen artean.


«